Hur fungerar straffsystemet inom ishockey

Allmän information

Ishockeyspelare måste ha en hög sportslighet för att hålla spelet på topp. Så, för att uppmuntra detta finns ett straffsystem. Låt oss kika närmare på det!

Systemet gäller för reglerna i ishockey:

Grunderna för ishockeystraff

I ishockey markeres straff genom diverse typer av disciplinära åtgärder som påförs brottande spelare. Straffen kan variera från enkla 2-minutersstraff till förbandelse att tvingas lämna matchen. Lär dig grunderna och reglerna kring ishockeystraff för att undvika ändringar såsom detektion eller suspenderingsrisker när du spelar.

En brottsling kan ställas inför en rad olika straff som även ofta varierar beroende på situationen och rigoröstigheten hos lagen. NIVÅ 1 straff i ishockey inkluderar oftast mindre brott, t ex haspen för en slagsmål, antisportlighet eller minskning av antalet spelande på isen. Beroende på den nationella organisationen så finns det vanligen olika specifikationer av dessa regler som görs för att befolka skicket inom spelet och respektera husregler samt använda tillräckliga metoder och beslut för att minska olika typer av aggressionsfall under matcher.

Andra nivåer av disciplin omfattar högre grader av aggressionsbrott, prejudikatbrott samt raseri eller misshandel mot matchledare eller utbildad personal (inklusive de personer som har att göra med helheten). Denna typ av disciplinaria handlingar kommer alla medhoppande konsekvenser i form av:

• Bluffningar minst tvungna 10-minutsstraff.
  • Skyldighet att lämna matchen tillsvidare eller permanent expulsion från resten av säsongens matcher/serie.

Vanligtvis införs dessa typer av bestraffning noga granskade och diskuterade vid arbetstrider mellan domarna och huvudinstansen (som är ansvarig oför den nationella serien) innan de gemensamt beslutas om de mest passande formerna för disciplin. Straffen kan ibland strida mot ganska omfattande processer men rannsakas med dikesombudsmannens godkännandeskanaliska metoder med diverse riskanalysmetoder innan beslutet implementeras.

Typer av straff

När ett brott begås av en spelare, straffas spelaren genom att denne ska sitta på utvisningsbänken en specifik mängd tid. Det finns flera typer av sådana straff för olika typer olika situationer. En uppdelning av dessa är nedan:

• Korta straffar
    • De kortare straffen kan variera från två minuter för de mindre brotten, till fem minuter för de allvarligaste överträdelserna. Under den tiden får inte spelaren spela och det finns endast en ersättare som kan träda in till lagets fördel.
    • Om samma lag begår ett annat brott innan tidigautstölden har löpt ut läggs ytterligare två minuters utvisning till samma spelares redan existerande straff. Detta kallas doubler punishment, dess syfte är att skydda mot andra regelbrott.
  • Majorstraffen:
    • En majorstraff innebär att ensidig slagsmål uppstått under matchens gång och ges i 4 minuter – om den skyldige har gjort en grovt farlig handling godkänner domaren helt enkelt att han ska tyma hela resterande matchtid som punition. Under den tiden kan det bli dubblar punishment oavsett vilket lag som bryter mot ishockeylagetet (Även om denne person inte har något att göra med initial incident).
    • Majorstraffen anses var det högsta alternativet och ger böter eller suspenderinger nedanför det bestraffningsmönster som oftast leder till vistelse i domarkammaren (spelandes dylik).
  • Game Misconducts
    • Efter et IO-brott associerat med game misconducts läggs ett extra straff på 10 minuters extra utvisning, men normalt sett ligger denne igrovarve endas timmar eller dagars suspention för de mer alvvarliga fallerna. Denna form av bestraffning mynnar ofta ur situationer dyrkandes overaggressiva beteenden frinch omringande personer och matcher blir yrastoppade under incidentens process..
    • Game misconduct kan dock inte bestraffas med dubbel punsktion – noll diskvalificering accepteras bara vid fullsegelse.

Olika typer av disciplinåtgärder

I ishockey kan disciplinåtgärder utdelas när regeln bryts och en spelare ger “litteratur” till en åkare från motståndarlaget. Ju mer lömska provokationen eller det rebellerande beteendet är, desto extrema blir pun ishöran.

Det finns fyra vanliga sätt som ishockeyspelande har:

1. Alarm 2 minuter (mindre alvorlige lovbrudd)
  2. Tvångsmässiga 2 minuter (mer alvorlige lovbrudd)
  3. Straff 10 minutter (alvorlig regelbrott)
  4. Utvisningers spa 5 minutter (den strengeste formen for straff).

I tillegg til disse typene, kan man også komme over former som matchstraff – som er en permanent esportoppsigelse – samt tapt spillesstrekk og andre skjerpede sanksjoner som avgjøres av kampleder etter anmearkning av involverte spillere.

Strafftid

Strafftid är vanligt inom ishockey. Det är gjort för att uppmuntra spelare att följa regler. Spelare får strafftarminut när de gör grova brott som skada andra eller bryter mot regler. När de får strafftarminut så måste laget spela utan dem i det tidsintervallet.

Så, hur fungerar straffsystemet? Låt oss ta en titt!

Minorstraff

Inom ishockey finns ett utbildat, strukturerat straffsystem som följer samma hierarki och regler för varje match. Strafftiden är fördelad i tre kategorier – från lättast till svårast – baserat på den skyldiga spelarens åtgärder.

Mindre trassel straffas generellt med 2 minuter, 3 minuter eller 5 minuter för en minorstraff. I vanliga fall tjänar den skyldige spelaren egna sittstraff, men om det sker många små incidenter kan ligan i vissa fall bestämma att någon annan spelare på samma lag tjänar resten av bestraffningen. Minorstraff inkluderar: obehörig användning/skjutande av klubba, icke-violenta effekter (exempelvis “skutta” som boll men begränsade trösklar), off-side, holding infraction och hög sko.

I allmänhet anses majorstraff (5 minutersimer) vara mer alvarlig och ber behandling av protokollfotograf vid incidentsidan. Majorstraffer tycks ges för aggressiv handling mot motståndaren eller storlatenhetshandlingar (slag/spark). Om domarna fastställer att en major straffen är berusad, är detta en allvarlig brott som ibland leder till utvisning hela matchen. Majortraffic inkluderar: huvudskakning, slag på olika nivåer av rikedom, grovt fingerfalt eller simturfruiting etc.

Majorstraff

Enligt reglerna i ishockey straffas spelare som begår brott. De typer av straff beror på typ och svårighetsgrad av brott som begås. Majorstraff är en av de vanligaste typerna av straff, och de ges till spelare som begår mer allvarliga regelbrott.

Majorstraffen varar fem minuter, oavsett vad för types brott den ålagts för. Det betyder att om spelaren har tagit majorstraffen skulle han eller hon inte kunna komma in på isen igen, förrän fem minuter har gått eller om den andra laget har gjort mål – vilket skulle leda till att majorstraffen annulleras. Om samma spelare fick en majorstraff igen innan han lämnar isen skulle tiden sätta sig ackumulerande, men kan inte överstiga 10 minuter totalt.

Om ett oönskat beteende anses attackerska men inte tillräckligt allvarlig för en majorstraff, kan detta beteende leda till två mindre minuters straff med tid på klockan skaning från det ögonblicket den bryter mot regeln. Den lilla infractionen börjar med 20 sekunder per incident, men vissa typer av smällar kan resultera i longer ned tider fritt uttryck – upp till 5:00 endast slumpmässigt efter bedömningen från en matchdomare som bör se hur allvarliga regeln brud var de facto perpetrator beteendet som orsakade straffen.

Matchstraff

Matchstraff är ett relativt vanligt straff som utdelas under ishockelligen. I allmänhet, när en spelare begår dåliga handlingar kan de påföras en matchstraff och tvingas lämna banan för att lämna utrymme för andra ansträngningar. Spelarna som drabbas av ett matchstraff är skyldig att förbli borta från sitt lag i upp till fem matcher, beroende på domarns bestämmelser; dock har vissa disciplinnämnder rätt att sträcka ut detta straff.

Matchstraff är ett allvarligare straff än kortsiktiga avstrykningar och motsvariga, och skiljer sig från guillotiner och andra typer av högre exponeringstraffer då domaren inte kan vidta disqualifikationshandlingar med ungdomsspelare, vilket innebär att matchstraffen återstår den enda möjliga formen av disciplin när det gäller ungdomsspelare. Ibland ansedda arbitrar kan vidta ytterligare handlingar om en spelares brott inte helt stolar till den ledande domarens diskretion.

Störande beteende

Ishockeyn har ett straffsystem. Det syftar till att skydda spelare, domare och klackar. Det finns många olika typer av penaltyer. Vilka gäller inom ishockey? Vi undersöker närmare.

Penaltyer tas beroende på det brott som begåtts. Dessa är för att komma åt störande beteende. De kan vara allvarliga hot mot säkerheten på isen.

Förbrytelser som kan leda till störande beteende

Det finns en mängd olika förbrytelser som kan leda till störande beteende och andra handlingar på en ishockey-match. Om dessa brott inträffar kan spelarna leda till böter, matchstraff eller andra disciplinpåföljder som avgörs av den lokala regleringen. Vanligtvis är dessa straff baserade på det allmänna ansvaret för att upprätthålla sportsamhet under en match.

• Frivilliga bollar – Detta är ett resultat av att skapa fara för motståndarna, vilket vanligtvis leder till ett 2 minuters straff i ishockey.
  • Slagsmål – Fysiskt sammandrabbning mellan spelare är inte tillåtet och alla som deltar i en slagsmålsaktion kan få ett matchstraff utfärdat.
  • uteslutande slag – Fyrverkeri shorts som orsakar skador på motståndaren leder ofta till att den skyldige utför ett gruppstraff, beroende på graden av offerets skada.
  • Misskötsamhet – Allvarliga brott, särskilt de som involverar vanskötsel av uppvaknande i stora mängder, kan resultera i fotbollsuppehall från 3 till 25 matchers längd.
  • Utfall mot domaren – Angrepp mot turordningspersonalen eller hot om vold kommer att leda till långsiktiga suspenderingar från 15 matcher och uppåt.

Straff för störande beteende

Störande beteende är den vanligaste orsaken till att enskilda spelare drabbas av straff inom ishockey. Störningar inkluderar allt från fina rapporter för bråk eller uppstudsighet, till utvisningsstraff för att ha brutit mot lagen om tackling eller slagsmål.

Det finns många lagliga infractioner som kommer att leda till skiftningen för störande beteende och några exempel inkluderar:

• Islossning

Penaltid för alla former av störande beteende varierar beroende på typen av regelbrott, men det kan vanligtvis leda till straffminuter på mellan två och fem minuter. Fyra minuter penaliseringsstraff är vanligast. Straff från denna typ av regelbrott kan variera från en offside kall, en cross checking call, eller aggressivt stickande som resulterar i ett slagsmaktspjässtraff. I vissa fall med grovt regelbrott skulle kraftiga poundingstraffet kunna delas ut vilket innebär en automatisk suspension från nästkommande matcher.

Uppförandestraff

Uppförandestraff är en viktig del av ishockeyens straffsystem. Reglerna måste följas – annars kan varningar eller uppsägningar utfärdas.

Idag diskuterar vi på detaljerad nivå vad som gäller för uppförandestraff inom ishockey:

Förbrytelser som kan leda till uppförandestraff

Enligt Hockey Allmänna träningsregler §§ 54 och 55, föreskrivs uppförandestraffåtgärder (Player Misconduct Penalties) för samma situationer som omfattas av permanenta utsläppet. Utsläppen är fem minuters matchstraff, medan uppförandestraff kan bestå av tio minuters matchstraff eller lägre, beroende på allvaret i brottet. Följande fyra handlingar som beskrivs under felet leder till uppförandestraff:

1. Aktiviteter som inte är godtagbara inom sport: Det här inkluderar våldshandlingar, hot och verbal misstroendebildning.
  2. Spelare som hoppar över borstar eller slagserier: Beroende på allvaret av det aktuella fallet, skulle den skyldige spelaren kunna bestraffas med tio minuter matchstraff eller mer.
  3. Spelare som deltar i slagsmål efter en nedringning: Om någon spelare var medveten om situationen men ändå delta i slagsmålet kommer att bli ansett som brott mot reglementet; han kan straffas genom att besegras utanför matchen eller straffa honom genom att debitera honom tio minuter i matchstraffen eller mer, beroende på de nationella Hockeymyndigheterna.
  4. Hot mot domarna/ledarna/medspelare/motståndare: Alltför intransigent skick från spelarna leder ofta till uppförandestraff; förutsatt att det agerade uttrycket stannade inom de uppsatta gränserna kan domoderande ledaren snabbt dela ut matchstraffer till personen som stöder detta beteende.

Straff för uppförandestraff

Uppförandestraff inom ishockey innebär att spelare som bryter mot reglerna straffas med en förluster av speletiden. Uppförandestraff kan betraktas som negativ avspark – det är en del av domarnas roll att behålla ordningen i matchen och lag som inte följer lagen kan finna sig själva på den förlorande sidan genom olika typer av anklagelse.

Straffen är som vanligast milda grunder i syfte att korrigera problemet – men lagen bestämmer naturligt nog nivån på bestraffningen. Ibland kan det handla om justeringar; ibland riktar domarna sitt strafregister mer direkt mot de spelare som ansvarar för beteendet. Det största uppförandestrafssystemet inom ishockey är NHL, men andra organisationer har också egna strafregler.

Inom ishockey finns det ett brett spektrum av straff, från bana till bana varierande kraftigt. Straffen inkluderar ett antal olika former, från reprimander till slutliga bestraffningar: