Hur man tränar hockeyskytte hemma

Att öva ditt skytte hemma är en fantastisk metod för att underhålla och förbättra dina skjutfärdigheter på din egen tid, oavsett om du sitter fast hemma på grund av en pandemi eller bara försöker få ut det mesta av tiden borta från isen. Om du närmar dig torrlandsträning med en strategi är det enkelt att komma igång med grundläggande skjutövningar, och här är några tips som hjälper dig att komma igång.

All skjutövning är fördelaktig.

Så länge du fortsätter att skapa positiva vanor, är övning tid som går åt till att utvecklas. Kom ihåg att din installation inte behöver vara perfekt när du övar på att fotografera hemma: arbeta med det du har. Anpassa din design för att göra den till din egen om du inte har utrymmet eller resurserna som anges nedan. Ditt arbete kommer att förbättra ditt foto, oavsett om du använder en viss inställning eller inte.

Välja en plats, yta och ryggtavla

Den svåraste delen är att hitta rätt plats. Helst har du ett 10′ gånger 20′ hårt, plant område hemma (ett vanligt tvåbilsgarage är cirka 20′ × 20′). Större är bättre, men detta ger dig mer utrymme att öva skott från alla vinklar och avstånd. Flytta ditt mål/mål till basen av långsidan medan du övar på att skjuta från sidan, så att du har mer utrymme på sidorna att öva från en vinkel. Flytta målet till kortsidan när du övar direkt på slagskott, så har du mer skottavstånd.

För att göra en skjutplatta med en isliknande torrmarksyta, använd HockeyShot syntetiska isplattor eller en skjutbräda i plast. Att lägga till ett isliknande skydd till din hemmaträningsmiljö är väl värt ansträngningen, oavsett om du kan göra en hel mini-rink med HockeyShot-plattor eller bara en liten fyrkant för att ställa in dina skott. Anta att du inte kan ändra ytan i ditt hem, ju hårdare och slätare desto bättre. Det bästa täcket är gjuten betong (som i ett garage), men det kan räcka med blacktop eller asfalt, eller till och med hårdpackad jord om det är allt du har. Därifrån kan du göra en gör-det-själv-hockeyskottkudde av vilket hårt, smidigt material du kan hitta i ditt garage eller i en hemförbättringsbutik. Följande är några av de mest populära DIY-skjutplattmaterialen:

 • HDPE (High-Density Polyethylene) ark
 • Klinker till golv
 • Ark av linoleum
 • Plast som rullas ihop
 • Markeringstavla/whiteboard
 • Lådor som har blivit tillplattade (i en nypa)

Backstop

Den perfekta backspärren är mjuk, så farliga returer kommer inte tillbaka mot dig eller flyger iväg och slår in i ett fönster. Det bör också ge dig gott om täckning om du missar ett skott (men aldrig glömmer). Även om du tror att du helt har täckt området bakom ditt mål med en backstopp, tänk på vad som kan hända om din puck eller boll omdirigeras: Vad kan det skada? Gör sedan nödvändiga justeringar och kompensationer.

Backstops: Vad du ska använda:

Golf- eller fiskenät är exempel på stora nät.
Trädgårdsstängsel eller kedjefäktning Reservmål eller målnät En gammal madrass

Backstop-idéer som inte är bra:

 • sidospår till ett hus
 • Dekorativt stängsel
 • Allt som placeras framför eller nära fönster eller bilar kallas för en garageport.

Öva på ett litet utrymme – sovsal/lägenhet

Du kanske inte har tillgång till ett garage, uppfart eller gård. Så, om du har låst in din lägenhet eller till och med en sovsal, hur kan du träna på skjutövningar? Även om du kanske tänker på mini- eller knähockey som bara ett spel, kan det hjälpa dig att utveckla dina talanger genom att bryta ner grundläggande skjuttekniker i riktade övningar, snarare än fria för alla karaktären hos typiska minihockeyspel. Minihockey passar också bra i även de minsta sovsalar (om dina sängar skjuts åt sidorna.)

Även om du kanske inte kan dra av dig en hel slacker i din trånga walk-up, kan du säkert träna handledsskott och ögonblicksbildsmekanik. Gör så mycket utrymme som möjligt runt ditt träningsområde, sätt upp ett litet mål (med hjälp av backspärranvisningarna ovan) och arbeta med handledsskottets grunder.

Sätt upp ett mål eller ett mål för dig själv.

Att skjuta mot ett mål av lagstadgad storlek är det mest effektiva sättet att förbättra dina skjutfärdigheter hemma. Med ett helt 6′ x 4′ mål och en mängd olika magnetiska mål och skjutskärmar som fäster på målramen, har du praktiskt taget obegränsade alternativ för skjutträning på torra land.

Alla har dock inte tillgång till eller utrymme för ett regleringsmål. Ett minimål eller ett färdighetsnät kan ge mer riktad träning under många omständigheter, särskilt i små områden. I ett nafs, nöj dig med det du har: en tom låda, en hink eller förvaringsbehållare, eller var kreativ med vändbara inomhus- eller utomhusmöbler.

Puckar och bollar för att skjuta hemma

Håll dig till motivet “använd vad du har”, använd det mesta du har, eller till och med en kombination av puckar och bollar. En vanlig puck kommer att fungera bra om du har en hård, smidig skjutplatta, som HockeyShot-plattor eller till och med HDPE. En streethockeyboll med låg studs eller en inline-hockeypuck är att föredra om du skjuter från en grövre yta.

Övningar för fotografering: hög, låg, vänster och höger.

Om du inte har tillgång till skridskobara syntetiska isplattor hemma, kommer dina skjutpass att vara begränsade till noggrannhetsövningar på en skjutplatta från en stående ställning (ej rörlig). För att öka din noggrannhet, lägg till mindre mål till ett större mål, till exempel ett mål i full storlek eller till och med ett minimål. En målvakt kan lämna öppet i verkligt spel för att simulera öppningarna, kombinera din position i förhållande till målet med målplacering för att skapa en rad skottsituationer. I en halvcirkel runt målet, dela upp ditt utrymme nära målet i zoner:

 • Låg vinkel, vänster
 • Vänster, hög vinkel;
 • Centrum,
 • Höger, hög vinkel;
 • Höger, låg vinkel;

Innan du går vidare till nästa, sätt upp din skjutplatta i var och en av dem och skjut 10 reps (eller hur många puckar och bollar du än har till hands innan du behöver hämta dem). Om du har mer utrymme, dubbla antalet fotograferingszoner genom att lägga till avstånd till var och en av dessa zoner (nära och fjärran).

Varje gång du skjuter från en av dessa zoner måste du flytta dina mål. Skjut endast på mål i (eller spegla området för) det övre högra hörnet (1 hål) i en uppsättning av alla fem eller tio zoner. Skjut från varje zon i det övre vänstra (3 hål) hörnet på nästa set, och så vidare.

Håll ett register över din framgång

Det är 250 skott om du utför tio reps från varje zon och siktar på alla fem “hålen”. Om du inte håller reda på dina träffar mellan set, kommer du inte att veta om du förbättrar din precision. Skriv ner, eller markera i anteckningar på din telefon, hur många korrekta träffar du fick varje gång du går vidare till en ny zon, och räkna dem i slutet.

Vad är status på din torrlandsträning? Skicka oss bilder på hur du tränar hemma så delar vi dem med vår publik.

Vill du lägga till din hemmahockeyträningsutrustning? Kolla in vår nuvarande Training Tool Rewards-kampanj.