Så här spelar Frölunda i European Trophy 2012

European Trophy är en sorts uppladdningsturnering inför det att de större europeiska hockeyligorna startar under sensommaren/tidiga hösten. Turneringen spelade för första gången 2006 och har sedan dess fått en högre och högre status för varje år. Lag från Sverige och Finland deltog i den första upplagan av European Trophy. Sedan 2010 deltar lag även från Norge, Tyskland, Schweiz och Österrike.

European Trophy har status som träningsturnering, vilket gör att det är många lag som ger nyförvärv och ungdomar ganska mycket speltid. Samtidigt gäller det att finslipa formen inför det nationella seriespelet så alla lag brukar göra sitt bästa i turneringen. Det innebär även en viss status att komma långt i European Trophy. Frölunda Indians brukar satsa ganska hårt på denna turnering.

I European Trophy 2012/13 kommer Frölunda att spela sammanlagt åtta matcher i grundserien. Indians kommer att möta två finska lag, två tyska lag och två österrikiska lag. Dessutom möter man Färjestad i ett dubbelmöte. Skulle Indians göra så bra ifrån sig att laget kvalificerar sig för slutspelet tillkommer ett antal matcher under juluppehållet i Elitserien.

Den första matchen går hemma i Frölundaborg den 17 augusti mot EV Zug från Schweiz. Den schweiziska ligan är stark så vi ska inte räkna med att Zug blir ett lätt motstånd. Det blir bara en dags vila innan nästa schweiziska lag står för motståndet, nämligen Zürich Lions. Lyckligtvis går även den matchen på hemmaplan.

Därefter spelar Frölunda Indians mot tyska ERC Ingolstadt på bortaplan den 24 augusti. Laget stannar kvar i Tyskland ytterligare några dagar. Den 26 möter man nämligen Adler Mannheim. Sedan kommer ett spännande dubbelmöte mot Färjestad. Den siste augusti spelar man i Löfbergs Lila Arena i Karlstad och dagen därpå möts lagen i Frölundaborg. Jokerit är nästa motståndare. Det blir en tripp till Helsingfors för match den sjunde september.

Den sista matchen i grundserien spelas först den 22 oktober. Då har ju de nationella serierna dragit igång ordentligt och det är svårt att hitta lediga speldagar. Finska HIFK står för motståndet och matchen går i Göteborg.