Kanadensaren Lynch klar för Frölunda

Bland alla rykten som florerar är det skönt att kunna meddela att Frölunda Indians har gjort helt klart med en ny spelare inför säsongen 2012/13. Det handlar om Doug Lynch, en storväxt kanadensisk back.

29-årige Lynch är förmodligen en helt okänd spelare både för Frölundafans och för resten av de hockeyintresserade i Sverige. Doug Lynch är dock ingen rookie på något sätt. Han har spelat hockey på hög nivå ända sedan säsongen 1998/99 då han gjorde sin första säsong för Red Deer Rebels i WHL. Han har också samlat på sig en hel del meriter genom karriären, vilket gör att han vet hur det känns att vinna turneringar och serier – något som Frölunda Indians kan behöva!

Doug Lynch

Lynch kommer senast från EC Salzburg, som är en av de största och mest framgångsrika klubbarna i den österrikiska hockeyligan. Han kom till Österrike från Peoria Rivermen i AHL. Under sin tid i den nordamerikanska hockeycirkusen blev det några säsonger i AHL och faktiskt två NHL-matcher för Edmonton Oilers.

I EC Salzburg var Doug Lynch vice lagkapten under de sista två säsongerna i klubben. Han sägs ha utmärkta ledaregenskaper. Lynch ska också vara känd för att vara en hårt arbetande back som aldrig gnäller och aldrig viker ner sig. Hans längd och vikt är viktiga vapen i försvarsspelet, men han har även offensiva kvaliteter. Under de fem säsongerna han har spenderat i den österrikiska ligan har han snittat 0.65 poäng per match. Det är ett bra skott och en känsla för att slå väl avvägda längre passningar som har gett upphov till den här fina statistiken.

Den enda nackdelen med Lynch som vi på Frölundabloggen ser det är att han är vänsterskytt. Den som följer Frölunda vet att det inte direkt saknas vänsterskyttar i backuppsättningen. Nu gäller det att få in även en högerskytt. Annars blir vårt power play extremt enkelt att läsa.