Hur man förbättrar noggrannheten i handleden i hockey

Accuracy Shooting, som kräver att spelare skjuter mål i nätets fyra hörn, har varit en framstående händelse i NHL All-Star Skills Competition sedan 1990. (Ett femte mål lades till i mitten av nätet för 2020.) Dessa områden på nätet ger de bästa möjligheterna att besegra målvakten, det är naturligt att träffa dessa mål kommer att resultera i fler mål i verkliga situationer.

För att förbättra träffsäkerheten hemma kan du skapa en träningsinställning som gör att du kan upprepa skjutövningar flera gånger. Det du behöver är följande:

  • Ett målövningsområde
  • Puckar i en påse
  • Håll dig till ditt spel.
  • Ett system av mål och mål

Eftersom precisionen i ditt skott beror på små förändringar i din släppåtgärd, måste du simulera faktiska spelförhållanden. Skjutplattan ger en mer realistisk känsla än ett cementgolv eller en asfaltsuppfart, och den låter dig finjustera din skottmekanik. Att ha minst ett dussin puckar till hands gör att du kan slutföra de hundratals eller tusentals repetitioner som krävs för att utveckla muskelminnet. Träna med samma modell, längd och kurva som hockeyklubban du ska använda på isen, så det känns som en naturlig förlängning av din kropp. Slutligen, välj en inriktningsmekanism som är enkel att använda och som ger omedelbar feedback om du träffar målet.

Välj en utgångspunkt.

Istället för att fokusera på att nå alla mål samtidigt, fokusera på att bemästra var och en individuellt. De grundläggande fem “hålen” som spelare måste skjuta på – Låg handske, hög handske, hög blockerare, låg blockerare och fem hål – har redan diskuterats. Eftersom du inte behöver föra bollen över målvaktens kropp, kommer den högra sidan av målet (mot dig och vanligtvis målvaktens handskesida) att ge de bästa poängmöjligheterna för en högerhänt spelare.

Så börja med att koncentrera dig på Low Glove- eller High Glove-målet och skjut för just den platsen tills du kan träffa det praktiskt taget varje gång. Att sätta ett mål för sig själv är fördelaktigt – till exempel måste du träffa målet tre gånger i rad innan du går vidare till nästa mål. Om du börjar med Low Glove, planera att skjuta minst två omgångar puckar på det ena målet. Detta gör att du verkligen kan bli “insyn” och upprepningen hjälper dig att memorera hur ett exakt skott till den platsen känns. Försök att träffa målet tre gånger i rad efter två omgångar. Du kan bara komma till High Glove och vidare om du lyckas.

Sedan är det bara en fråga om upprepningar, att upprepa samma övningar om och om igen samtidigt som du utmanar dig själv mer och mer. Om det blir för enkelt att slå tre i rad, justera reglerna för att behöva fem i rad innan du går vidare till nästa mål. Börja med det mål du har mest problem med och arbeta dig bakåt till det du har mest problem med. Snart kommer du att upptäcka att du kan börja med vilket mål som helst och regelbundet träffa det, vilket kommer att vara användbart när du står framför en riktig målvakt.