Så här gick det i Elitserien 2011/12

Frölunda Indians inledde Elitserien genom att spela 2-0 hemma mot nykomlingen Växjö Lakers i premiärmatchen i Elitserien 2011/12. Därefter blev det ytterligare tre vinster på rad, mot MODO, Luleå och Brynäs. Fram till mitten av oktober toppade Indians tabellen. Sedan gjorde några snöpliga förluster under början av november att man halkade ner några placeringar. December började ännu sämre och under en tid låg Indians på en sjätteplats i tabellen. Bra spel under februari gjorde att man hade en andraplats inom räckhåll men bristande skärpa på slutet gjorde att man hamnade på femteplats till slut, efter att ha plockat 90 poäng över 55 matcher. Frölunda låg faktiskt trea inför den sista matchen, men förlusten i den sista matchen mot Färjestad hemma gjorde att man halkade ner två placeringar.

Hemmastatistiken går inte att klaga på. Av 28 spelade hemmamatcher vann Indians 18 och förlorade 10. Med detta kom man tvåa i tabellen över antal inspelade poäng på hemmaplan. Bortaspelet var inte lika imponerande, men 12 vinster av 27 möjliga är inte dåligt i en så jämn serie som Elitserien.

I slutspelet mötte Frölunda Indians Brynäs IF i kvartsfinalen. Brynäs vann den första matchen i Läkerol Arena i Gävle. Frölunda kvitterade sedan i Göteborg två dagar senare. Sedan tog Brynäs två raka segrar, varav en seger med förnedrande 5-0 i Göteborg. Frölunda reducerade i Gävle men Brynäs kunde avgöra matchserien genom att vinna med 4-3 efter förlängning i Göteborg den 21 mars.

Frölunda Indians danske succémålvakt Frederik Andersen vann målvaktsligan med en räddningsprocent på finfina 94,27. I utvisningsligan var det ingen Frölundaspelare som utmärkte sig särskilt. Joel Lundqvist samlade på sig 63 utvisningsminuter och kom därmed på 13:e plats i den tabellen. I poängligan var Mathis Olimb bäst för Frölunda med 41 poäng på 55 matcher. Både Mika Pyörälä och Fredrik Pettersson hade dock ett bättre snitt per match.