Hockey färdigheter

Vår erfarna träningspersonal får ofta frågan av hockeyspelare hur man skjuter en puck. De påpekar snabbt att det är otillräckligt att bara lära sig skjuta en hockeypuck.

Det finns olika hockeyskott för flera scenarier. I den här ishockeytipsbloggen kommer vi att fokusera på ett av de mest populära och viktigaste slagen att bemästra: handledsskottet eller handleden.

Det finns många hockeyövningar och hockeyskyttetips tillgängliga för att lära dig hur man tar ett utmärkt handledsskott. Vi har upptäckt att det är viktigt att fokusera på och förstå grunderna när man undervisar i hockeyskytte. Du kommer att märka en betydande förbättring av noggrannheten och hastigheten på ditt hockey handledsskott om du gör detta.

Hur man får ett bättre handledsskott

När du tränar din hockeyspelare, fokusera på och förbättra följande grunder:

  1. Skjut kroppen framåt, pucken ligger kvar på din bakre fot.
  2. En dragrörelse är det mest framgångsrika handledsskottet. Du siktar på att dra pucken mot nätet från din bakre fot.
  3. Positionen för pucken på din klubba är avgörande. Placera pucken på stolpens tå så långt ut som möjligt, med hälen på stången något utanför isen.
  4. Ta ett steg mot målet samtidigt som du trycker ner med din nedre hand på pinnens tå.
  5. Dra bladet till målet och följ med det.

Här är en video som visar grunderna:

En hockeyskytte tarp är ett fantastiskt hockeyträningstillbehör att använda när du övar ditt handledsskott. Det är viktigt att sikta på och träffa ett mål istället för att bara kasta pucken i ett tomt nät. Användningen av en hockeyskyttepresenning kan hjälpa dig att förbättra noggrannheten i ditt handledsskott. Här är en rabattkod på 10 % för världens bästa hockeypresenning, Sniper’s Edge Hockey Shooting Tarp, bara för att läsa vår blogg.